Cercetare si Dezvoltare

Prezentare generala

Societatea noastra este preocupata in modernizarea continua a tehnicilor, tehnologiilor si produselor proprii si a unor parteneri din institute de cercetare-dezvoltare din domeniul fizicii si instrumentatiei de masura, control si monitorare a radiatiilor ionizante.

EXATEL a fost si este implicata si in prezent in contacte de cercetare-dezvoltare. Contractele s-au derulat incepand din anul 2001 si in prezent sunt incheiate si in curs de elaborare contracte de cercetare cel putin pana in 2010.

Principalele directii abordate sunt legate de dezvoltarea de noi detectori, sisteme de achizitie, software specializat pentru prelucrare stocare si transmisie a datelor.

Persoanele implicate in contracte de cercetare-dezvoltare din partea EXATEL, au desfasurat activitati de cercetare, proiectare executie, montare, punere in functiune de instalatii radiologice de masura control in domeniul radiometriei industriale perioade indelungate (peste 20 ani).
Personalul este calificat suplimentar pentru activitati in domeniul nuclear prin absolvirea de cursuri de calificare la organisme acreditate CNCAN si este posesor de permise de exercitare CNCAN in domeniul SI (surse inchise) si GR (generatori radiatii).